четвер, 10 грудня 2015 р.

Презентація

    Доброго дня, шановні читачі мого блогу. Сьогодні вирішив поділитися найсучаснішими данними про презентацію. Рано чи пізно нам доводиться переходити до цього моменту. І от, мивже виконали три попередніх кроки, виявили потребу в людини, дали підтверження і починаємо презентувати наш продукт, починаємо говорити про компанію, скільки вона років на ринку, хто її засновники, уставний капітал, в скількох країнах присутня і ... пауза... чуємо храп співрозмовника. Чому? Адже ми володіємо найостаннішими даними, які підкреслили із останнього заходу компанії, не пропускаємо жодного вебінару, досконало вивчили продукт... і результату немає. І людина йде, або каже, що подумає. Чому?
   Вітаю, ви допустили помилку. Але і це добре, бо на помилках ми вчимося. Отже, потрібно чітко розуміти мету презентації: зацікавити клієнта, дати йому розуміння. Розуміння залежить від таких факторів як: 1. Зрозумілість; 2. Наглядність; 3. Поступовість.
 Ваша задача знати переваги Вашого продукту і використовувати слова: "ВАМ, ВАС,ВИ". Або якщо людину цікавить можливість розвитку то знати переваги Вашої можливості і знову ж таки використовувати ці дані.
   Наприклад: - Що Вас більше цікавить можливість розпочати з нуля свій бізнес чи наш продукт? Тоді саме для ВАС тут є безкоштовна реєстрація, можливість розпочати свою власну справу з нуля, можливість подорожувати і  отримувати необмежений дохід, змінити своє життя і допомогти близьким.
   Домашнє завдання: випишіть в колонку переваги Вашого продукту і переваги можливостей Вашої компанії. В наступній публікації поговоримо про три кита презентації: наглядність, зрозумілість і поступовість

вівторок, 1 грудня 2015 р.

"Холодні дзвінки" або знову про не приємне

    Для багатьох новачків в продажах "холодний дзвінок" або іншими словами дзвінок до незнайомої людини викликає, прямо скажемо, шок. Особливо це відчувається по голосу, проявляються симптоми покашлювання, пітніння, заїкання і так далі і тому подібне. Думаю кожен через це проходив. В чому ж справа? Чому наш заряджений і змотивований новачок після декількох відмов здувається і не бере трубку? Чому каже, що це не для нього? Чому так? Тому-що не знає як працювати, як дзвонити, немає навику. Сьогоднішня публікація спеціально для Вас, дорогі новачки.
   Алгоритм холодного дзвінка - простий: 1) Питання "зручно говорити?"; 2) Представлення; 3) провокаційне питання.
   Головне слід пам"ятати, що мета холодного дзвінка - залишатись на зв"язку. Розглянемо на прикладі: "Доброго вечора! Зручно розмовляти? Я-Олександр - спеціаліст компанії Хелікс, Вам цікаво розглянути пропозицію від нас? Пропоную залишатись на зв"язку". Ці фрази є ключовими, їх в процесі практики можна розмішувати з і ншими, спілкуватись, задавати питання, жартувати. Ніхто цього не відміняв, все по ситуації. А ситуації можуть бути різними, навіть такими : "Доброго дня, зручно говорити, куди пішов? Добре, піду, тільки після Вас. На скільки я розумію, ви би поганого не порекомендували, давно там були?". Це, звичайно, жарти, але буває і таке. Головне розуміти, що Ви - продаєте, а не Вам! Гарних продаж Вам, дорогі мої читачі!