пʼятниця, 4 листопада 2016 р.

Словник простих термінів

     Нещодавно побачив "словник простих слів" за чиєю редакцією не скажу бо це робоча назва проекту. Справа в словах якими ми оперуємо. Часто, щоб не здаватися дурними чи тупими, ми соромимся прояснити якесь слово, вже й не помічаємо як воно до нас приклеюється і вже всюди його використовуємо, навіть до кінця не знаючи його визначення, значення, дефініції. Як хочете так і назвіть. Я вирішив вести рубрику не зрозумілих і нових слів. Сьогодні розглянемо наступні терміни: венчурні інвестиції, краудфайндінг, краудінвестинг.
Венчурні інвестиції - це особлива система вкладення коштів у нові проекти. Його головна і принципова відмінність від традиційного полягає в тому, що необхідні кошти можуть надаватися під перспективну ідею без гарантованого забезпечення наявним майном або іншими активами підприємця. Наприклад: Ви маєте супер - ідею (винайшли ліки від раку), але у Вас банально немає грошей, щоб побудувати завод,  запустити виробництво і так далі. Ви йдете до людей з розробленим планом і обмінюєте їхні гроші на акції вашого заводу в майбутньому. Ось як це виглядає на картинці. Приблизно так.  
     Краудфайндінг і краудінвестинг терміни схожі тільки при краудфайндінгу ви даєте людям свій продукт зі знижкою, знову ж таки, вони попередньо скинулись на виробництво, а при краудінвестингу люди отримують гроші від реалізації проекту. 
P.S. Для чого я це пишу? Тому що сьогодні традиційна економіка не працює, ми бачимо кризу за кризою. Інформація кожні два тижні оновлюється і за нею досить важко встигнути. І коли як не сьогодні слід розумітися на цих турбулентних моментах економіки?

Немає коментарів:

Дописати коментар